Стопкадри бТВТова е история за доброто и човечността, и за това как интернет може

...
Стопкадри бТВТова е история за доброто и човечността, и за това как интернет може
Коментари Харесай

Млади зъболекари върнаха усмивките на дядо Иван и баба Пенка

Стопкадри бТВ

Това е история за доброто и човечността, и за това как интернет може да бъде потребен в днешно време. Главни настоящи лица в тази история са дядо Иван и баба Пенка, съпрузи, които доближават 80-те и които живеят непретенциозно, само че заедно с двете си дъщери в село Каравелово. До оня призрачен 2 септември предходната година, когато след поройните дъждове в Пловдивско водната стихия отнася оградата и гаража им, а водата прониква и в дома им и целият първи етаж на къщата потъва в кал и към този момент не може да населяван. 

  

След провалите, нанесени от бедствието, цялата бяла техника и мебели от етажа са изхвърлени на открито, а съгласно баба Пенка страната ми е помогнала едва с 375 лв. и по-късно с още 300. Суми, които са крайно недостатъчни, с цел да възстановят вредите.



" Цял живот сме работили, само че пенсиите ни са дребни. Добре, че гледаме крави и имахме спестени пари, с цел да си помогнем ", разкрива дядо Иван по бТВ.

Два месеца след потопа журналистът Райна Зайкова отива в селото, с цел да прави репортаж и дядо Иван се съгласява да застане пред камерата й.



Когато обаче започва да приказва, той прикрива с ръка устните си, защото има малко зъби и се чувства неудобно пред феновете. Междувременно с подобен проблем се е сблъскала и неговата брачна половинка.

Силно впечатлена от ориста на двама възрастни, Райна решава да предприеме нещо, с цел да помогне на мъжа и дамата, и откакто се връща в Пловдив, публикува пост във фейсбук до своите другари. В последна сметка тя има шанс, защото на апела й за помощ се отзовават студентът по дентална медицина Ангел и приятелката му, и откакто се запознават с казуса на възрастните хора, стартират да ги лекуват.



" Дядо Иван беше тотално обеззъбен и му бяха останали малко зъби, които щяха да доведат до инфектиране. Баба Пенка имаше малко повече зъби, само че и при нея нещата не бяха добре. Решихме да им окажем помощ безусловно безвъзмедно ", признава зъболекарят Ангел по бТВ.



Терапията продължава цели пет месеца, като през това време Ангел върви да село Каравелово, защото Иван и Пенка нямат средства за транспорт до Пловдив. След като Ангел и приятелката му си свършват по най-хубавия метод работата, възрастните хора към този момент могат и да се усмихват, и да хапват твърди храни, а освен пасирани, както е било при дядо Иван.



" Благодарни сме на тези младежи, тъй като ни върнаха усмивките по лицата, в този момент остава единствено да има защо да се усмихваме ", споделя дядо Иван, а баба Пенка добавя: " Ще се усмихваме, стига да сме здрави. Пожелаваме си единствено здраве, за нас и за децата ни, друго не ни би трябвало. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР